מהי הקצאת הון ואיך היא משפיעה על המשכנתא שלנו?

כשבנק נותן לנו הלוואה, הוא מחויב על פי כללי בנק ישראל, לשים בצד כסף פיזי, שיהיה סוג של ערבון עבור הכסף שהילווה לי למקרה שלא אצליח להחזיר את ההלוואה. גובה סכום הערבון משתנה בהתאם לאחוז כספי הבנק (ההלוואה) משווי הדירה המשועבדת לבנק. ככל שהאחוז גדל, גדלה הקצאת ההון שהבנק צריך להקצות.

אחוז ההלוואה משווי הדירה נקרא "אחוז מימון".

           אחוז המימון                    הקצאת ההון הנדרשת מהבנק

  • עד 45%                                         35%
  • בין 45% ל 60%                              50%
  • בין 60% ל 75%                              60%

דרישה זו נקבעה ע"י בנק ישראל על מנת להבטיח את יציבות הבנקים. כך לא יוכל הבנק להלוות כסף עד אין-סוף. וכך במקרה וחלילה הלווה לא יחזיר את ההלוואה, הבנק לא יקרוס. גובה ריבית ההלוואה שיקבע לנו הבנק, משקפת את מידת הסיכון של הבנק בנתינת ההלוואה. והיא מושפעת מגורמים רבים, ביניהם: 1. איכות הלווים 2. איכות הנכס הממושכן 3. אחוז המימון – כלומר מה יחס המשכנתא משווי הדירה, ובעקבות זה הקצאת ההון הנדרשת מהבנק.

כשאנחנו ממחזרים משכנתא, אם שווי הנכס עלה, ובעקבות זה אחוז יתרת חוב ההלוואה ביחס לשווי החדש של הנכס, מעמיד אותנו באחוז מימון שדורש מהבנק הקצאת הון נמוכה יותר, נוכל להביא שמאות חדשה ולדרוש מהבנק לתת לנו ריביות נמוכות יותר להלוואה, ובכך לייצר חיסכון משמעותי בהחזר החודשי.

במיחזור משכנתא איכותי אנו נבדוק גם, את צרכיו העכשיויים של הלקוח מחד ותנאי השוק מאידך ואם ישנה הצדקה, נבנה לו תמהיל חדש שמתאים לצרכיו הוא, ולתנאים החדשים הקיימים במשק. במיחזורים שכאלה נוכל לחסוך ללקוח מעשרות ועד מאות אלפי שקלים.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *